diumenge, 18 d’agost del 2019

Dia 7 de març: Viantiane, capital




Vientiane, la capital del país
Comencem el dia passejant per un dels mercats locals. Segons expliquen, els laossians prefereixen comprar dos cops al dia i tenir sempre els productes alimentaris ben frescos, més que refrigerats. El cert és que a les 8h del matí ja hi havia força gent.




La primera visita d’avui és la pagoda Si Muang construïda l'any 1563. Després d'aquesta visita marxem  al temple de Xi Saket. A les parets es veuen centenars de figures de Buda perfectament alineades i  fetes de pedres, bronze o fusta. Una maravella.










M










Just davant i amb només creuant el carrer, hem entrat a Hor Prakeo, una antiga pagoda que sempre va ser considerada com la pagoda de la família reial. Ha tingut durant molts anys una figura de Buda feta de maragda però actualment està a Tailàndia.
L





Cementiri amb columbaris (estupes) amb les cendres dels difunts.
 






Seguim en direcció a Patu Xai (la porta de la victòria). Va ser construït el 1968 en commemoració als caiguts en la guerra de la independència contra França. Des de la terrassa d'aquest monument, hi han unes vistes excel·lents de les avingudes que l'envolten.







Ens traslladem a continuavió a visitar la pagoda Pha Tat Luang, un autèntic símbol nacional. El seu nom significa "la gran estupa" on es guarden les cendres de l'últim rei de Vientiane. Tota dorada  diuen, la punta està feta realment d'or massís. 





Uns nuvis es fan les fotografies abans de casar-se.






Marxem a dinar i com és habitual, ens atipem d'un bon plat de sopa de fideus d'arròs, verdures i carn amb una bona cervesa del país.



Seguim visitant un temple molt concorregut de gent, on els fidels venen constantment a fer les seves pregàries i intentar conèixer a través d'un monjo el seu futur proper.















Ens acostem un moment a la riba del Mekong que fa frontera amb Tailàndia on tobem el monument de l'últim rey de Vientiane Anouvong (1808-1828).




En acabar aquesta visita, tornem a l'hotel de Vientiane per descansar una mica i abans que es fassi fosc tornem a surtir per acabar d'explorar la ciutat i sopar.

Demà toca abandonar el país. S’han acabat els dies en aquest lloc tan tranquíl i màgic. A les 11:30h (les 5:30h a Catalunya), surtirem en un vol a Phnom Penh, la capital de Cambodja.



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario.
Gràcies pel teu comentari
Thak you for your comment