dilluns, 5 d’agost del 2019

Día 14 de març: Battambang (1)



Un altre dia de llevar-se d’hora, esmorzar i ens traslladem en cotxe a la ciutat de Battambang. Durant molt de temps aquestà ciutat va ser considerada la segona ciutat més gran del país, fins que Siem Reap va començar a despuntar degut al turisme que atreuen els temples.
Unes carreteres caótiques però hem pogut fer 150 km en poc més de 3 hores (gens malament.

Un viatge una mica pesat per carreteres caòtiques i arribem a l’hora de dinar. A continuació agafarem un Tuk Tuk que ens ha portat a visitar  dues pagodes molt interessants, Wat Song Raung i Wat Kandall en ambdues hem començat a prendre contacte amb el que va ser el terrible règim de Pol Pot i els Khmers Roigs ja que en aquell temps es van convertir en una horrible presó.
El video comença amb una anècdota curiosa: una moto té problemes per caminar i la del radere la va empenyent. Seguidament comencen les vistes de la primera pagoda que conserva un petit museu del genocidi (killing fields): les pintures i els baixos relleus relaten la història de les tortures, matrimonis forçars. Tambè la fossa comuna i al fons unes urnes amb ossos. Per acabar, una inscripció en anglès que relata una tragèdia de la qual ningú sembla guardar rencúnia.



Clic aquí per veure fotos i vídeos



Amb el nostre inseparable tuk tuk, hem visitat el llogaret de Wat Kor, on hi han cases amb més de 125 anys que encara conserven la seva estructura original i en les que viuen famílies. 
 
 Ens trobem amb nens que hem pogut fer feliços amb una petita joguina
 
 

 

Tot seguit hem agafat una barca que ens ha pujat contracorrent pel riu Sangke. Durant aquest tram del riu es contempla com viuen de la pesca els poblats de les ribes, que en seva gran majoria són musulmans.
Sols contemplar el somriure i l'alegria de la gent, no té preu











Un cop creuat el riu, trobem el famós TREN DE BAMBÚ. No us perdeu el vídeo:
En total 14Km de trajecte en una plataforma de bamboo i fusta.
Mireu el que cal fer quan vé un tren en sentit contrari.
 

El més bo de tot: els nens i les nenes tenen una joguina que molts haguéssim desitjat.
En un moment, segons el GPS del meu telèfon mòbil, la velocitat era de 60km/h ( PA HABERNOS MATAO).
 



 Clic aquí per veure fotos i vídeos

De retorn a la ciutat, ens hem aturat al mercat de la ciutat, (Psar Nat). En ell hem tingut contacte amb la vida real de Cambodja i hem descobert els seus impressionants llocs de menjar.
 

 Clic aquí per veure fotos i vídeos


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por tu comentario.
Gràcies pel teu comentari
Thak you for your comment